Followers

Saturday, December 25, 2010

Dah nak naik sekolah..

Assalamualaikum semua..
kamu semua apa khabar..sehat..??
harap2 kalian semua sehat sejahtera disamping keluarga..
ermm hari ni 25 ari bulan bermakna lagi seminggu nak
naik sekolah..
Wah sekejap dah nak naik sekolah..
rase tak sabar pulak hehe..
tahun 2011 ni sy msuk klas 3 Kekwa iaitu klas no 2..
Alhamdulillah dapat naik klas dari Lili ke Kekwa..
berkat doa sy dan umi sy..:)
tahun dpan kene study btul2 ni sbb nak PMR n kene lwan bdak2 yg pndai2 plak 2..
tak ape lah itukan 1 cabaran untuk kite lbih smangat untk belajar..btul tak..???
hehe..hmm..yg penting kite mstilah berusaha..
haa,mcm mne plak persiapan skolah..??dah beli semua keperluan skolah ke..??
sy sudah beli..pakcik sy yg blanja..pakck sy dan mkcik sy semua baik2
mereka belanja sy beli peralatan skolah,bawak sy jlan2..
Alhamdulillah..semoga Allah memberi phala bagi org2 yg beramal kepada anak yatim sepertiku ini..Amin insyallah..
sampai disini sahaja nanti sy tulis lagi..
wassalam..



Monday, December 20, 2010

Semoga Berjaya..



Ermm..asslamualaikum semua..
hmm sy nak kongsi ngn korang pasal kawan2 sy..
hehe..23.12.2010 ni kawan sy n kakak2 senior kat S
MK Convent Batu Pahat nak amik result PMR mereka..
ish3 takut nye..sy yg tak amik result pun da tkut..bkan nye ape takut nak tgk result..klu straight A tu msti best..klu banyak yg tak lulus tu yg sedih..tapi klu ade yg tak lulus tu kite tak boleh putus asa..Allah tak suka akan orang yg cepat put
us asa kite kena sentiase berusaha untuk mendapat yg terbaik untuk diri kita..hehe..
Kawan sy yg amik result Pmr tu nme nye Rad
in Nur Ilham n ramai lgi..
Sy taun depan baru amik exam PMR takut jugak
..hehe..ni taun depan kene study hard ni..
nak kena lawn dengan budak chinese yg teror2 tu huhu..
cabaran yg sengit hehe..tak ape yg penting kite kena berusaha..hehe..
okla smpai disini shaje coretan s
y..nanti sy tulis lagi..
semoge mereka2 yg amik result PMR tu mndapat result yg baik..dan result mereka itu membuatkan kedua ibu bapa mereka gembira..:)..
wassalam..

Sayangilah Mereka..

Assalamualaikum semua..
korang semua ape khabar..sehat..??harap korang semua sehat sejahtera dan selalu mendapat rahmat dari Nya..
hmm..hari ni sy nak berkongsi cerita dengan korang..se
karang kan musim cuti sekolah,jadi korang g bercuti kemana..??sy cuma pergi ke Melaka duduk dengan sepupu..sepupu sy yg ajak dtang rumah die..best sangat yela bkan senang nak jumpa dengan sepupu sy,nah sbb itula sy
datang rumah die..hehe
Ade 1 ari ni ayah kepada sepupu sy ni balek cuti..kirenye pak cik saye la..Die kerja di Kuala Lumpur..pak cik sy ni baik,die belikan sy bruch dan key
chain dri Sabah sbb die ade kerja kat sne..
pas tu dia belikan jam untuk sy dan ank2 die..hehe
Pastu semalam sepupu sy n adk brdk die yg lain2 kena tegur dengan pak cik sy..die tegur kat sepupu sy suruh bangun awl pagi,jangan bangun lam
bat smpai tgh hari x elok,buat keje dapur,tolong mak,jangan ashk online FB je..hmm dan banyak lgi nasihat2 yg die bagi kat ank die..
hmm sy suke sangat apabila kite dtegur wlaupn kite tak suka mendengarnye..nak tau kenapa sy suka dtegur..?sbb sy rase masih ade lg orang yg sayang,ingat dan prihatin terhadap kite..
mereka masih lg sayang terhadap kite..
katekanlah sekiranye kita kehilangan kedua ibu bapa k
ite..ape yang akan kite rase....??mesti sedih kan..sebab itulah kite kena bersyukur sbb me
reka masih menyayangi kita..
kamu semua sngat beruntung kerana mempunyai ibu bapa yang masih mampu menjaga kamu semua..cuba kamu semua bayangkan sekiranya kamu kehilangan kedua ibu bapa kamu..bertapa sedih nye..cuma kite perlu redha sahaje akan kepergian mereka...
jadi sy ingin mengigatkan anda semua Sayangilah Mereka sebelum kamu semua kehilangan mereka..
Dan Sayangilah Mereka kerana mereka adalah satu-satunye orang tua yang kita masih ada..
wassalam..:)
selamat membaca..:) ^_^