Followers

Friday, January 21, 2011

JOM JOIN CONTEST ADIK SAYA COMEL MACAM MIA SARA cik aish


Assalamualaikum semua..
hmm happy sangat sebab first time nak masuk contest selame ni x pernah..
hmm korang pulak mcm mne..?
jom la join contest ni ..
kite kene masukkan gmbar adik kita yg comel2 tu..hehe
trima kasih kepada cousin mira-smile,sebab tag sy..terima kasih
juga kpd cik aish..:)
kalau nak sertai pergila ke sini



haa ni pulak gmbar adik sy yg comel..hehe






ok sekarang sy nak tag 3 kwan sy
misra_asthana
Hariz Khair Ad-Deen
hak pengguna malaysia

ok,harap2 menang insyallah amin..
wassalam..:)

Buatmu Kaum Hawa


Apabila kamu berkawan dengan lelaki,


ingatlah ada dua pilihan terbentang



PERTAMA...
kamu jadi seperti KELAPA...
mudah diperoleh..
diparut...diperah..
dan diambil santannya...
lepas itu hampasnya dibuang...



KEDUA...
Kamu menjadi sebutir MUTIARA..
berada di dasar lautan...
tersimpan rapi..
dilindungi kulit...
bukan senang nak lihat..
apa lagi mendapatkannya..
hanya orang yang bertuah ...
berusaha menyelami dasar lautan...
dapat memperolehnya..
harganya mahal sekali..
dan ia akan tersimpan selamanya..
jadi..
kamu pilihlah sama ada hendak menjadi
KELAPA ataupun MUTIARA..
di sebalik SANTAN..
menjadi penyedap makanan..
diperah segala kenikmatan..
dengan mudah jatuh menjadi titisan..
akhirnya habis kari dimakan..
pulut panggang sisi habis ditelan..
dan SANTAN hilang tak jadi ingatan..
yang terasa lazat hanya kari dan pulut panggang..
orang tak kenang jasa SANTAN..



MUTIARA...
tertanam di dasar paling dalam...
sukar andai mengharap jadi perhatian..
kerana
MUTIARA
dilindungi oleh cengkerang yang menghadangnya
dari ancaman musuh..
namun kiranya ditemui insan..
akan menjadi PERMATA HIASAN..
terletak tinggi di cincin idaman..
atau di leher nan jinjang..
atau di lengan menawan..
makin lama MUTIARA tertanam..
makin tinggi nilainya..
oleh itu...
pilihlah sendiri...
menjadi SANTAN..
mudah jadi perhatian..
tapi hanya sebentar jadi santapan...
kemudian hilang segala nikmat dan pujian..
menjadi MUTIARA..
sukar ditemukan..
namun bila dihias indah gadis rupawan..
hilang ia..
tangisan mengiringi zaman..